Biografi

Biografi

Af korets  aktiviteter og bedrifter kan nævnes:


Koret blev stiftet af organist Poul Johansen i 1966.


Korets første koncert udenfor Christianskirken var en julekoncert i Gaarslev  Kirke i december 1966.


De to LP-plader, som koret har udgivet, blev indspillet i  foråret 1973. Koret indspillede  "Christianskirkens Drengekor synger juletoner" og "Johan Sebastian Bach".


Også korets første TV-transmission foregik i 1973, nemlig  passionsgudstjenesten - langfredag d. 20. april - hvor bl.a. Heinrich Schütz´s oratorium "Jesu Kristi syv ord på korset" blev opført.


Christianskirkens Drengekors første koncertturné var også i 1973. Turen gik til England, hvor koret opførte koncerter i Birmingham og i London.  Koret blev desuden optaget til en radioudsendelse i BBC.


Under Poul Johansen var koret på yderligere 2 koncertturnéer - i 1975 i Herford, Bremen og Hamburg i Tyskland og i 1977 i Wognum, Blokker og Gorredijk i Holland.


Poul Johansen afgik ved døden i 1982 og han blev efterfulgt af Poul Skjølstrup Larsen.


Den første koncertturné, under Poul Skjølstrup Larsens ledelse, gik til Sydslesvig i efterårsferien 1983.


I 1984 var Christianskirkens Drengekor på koncertturné i Paris, og koret deltog bl.a. i den forbindelse til en messe i den berømte Sacré Coeur.


Christianskirkens Drengekor deltog, sammen med 7 andre drengekor i Danmark, i et korstævne, som strakte sig over en weekend i 1988. Stævnet foregik i Roskilde Domkirke.


I 1990 ændrede Poul Skjølstrup Larsen navnet Christianskirkens Drengekor til Christianskirkens Drenge- & Mandskor. Samme år oprettede han  et korråd, som skulle tage sig af praktiske opgaver i dagligdagen og på koncertturnéer.


Christianskirkens Drenge- & Mandskor var inviteret til De nordiske Dage i 1992 i Kristianssund i Norge. I den forbindelse oplevede koret at synge for en fyldt teatersal, umiddelbart efter Danmarks sejr over Tyskland ved EM i fodbold. Den danske nationalmelodi blev ved lejligheden sunget 4-stemmigt.


I 1993 optog Christianskirkens Drenge- og Mandskor 10 udsendelser i Christianskirken til "Før søndagen" som blev vist på  DR1.


Christianskirkens Drenge- & Mandskor sang koncert i Fuglsangcentret (Dansk Blindesamfund) i Fredericia i 1996. Til koncerten deltog bl.a. projektor for Dansk Blindesamfund prinsesse Alexandra.


Koret var på en noget anderledes koncertturné i 1997. Den foregik i Danmark - nærmere i Det sydfynske Øhav, hvor skonnerterne Fulton og Britta Leth sejlede koret rundt i 5 dage i det smukke farvand. Det blev til en enkelt kirkekoncert i Ærøskøbing Kirke.


I 1999 deltog koret sammen med Trinitatis Kirkes Pigekor i uropførelsen af "Gemmer hvert et ord", som var skrevet og komponeret af  Anders Koppel og Ulla Koppel  i forbindelse med 150 års dagen for slaget ved Fredericia i 1849. Kantaten blev desuden indspillet på CD i samarbejde med  Den kongelige Livgardes musikkorps,  under ledelse af dirigent Frans Rasmussen.


Poul Skjølstrup Larsens sidste koncertturné med koret var i 2002, hvor korets herrestemmer deltog i De nordiske Dage i Kokola i Finland. Det var samtidig året, hvor Poul kunne fejre sit 20 års jubilæum som korleder for Christianskirkens Drenge- & Mandskor.


Hans Christian Magaard efterfulgte Poul Skjølstrup Larsen som korleder i 2002, da sidstnævnte søgte nye udfordringer i Løgumkloster Kirke. Samme år var det farvel til korets gamle uniform med hvid skjorte og rød pullover og et goddag til den nye uniform, der bestod af sorte turtleneck og blå kapper.


Korets første koncertturné, med Hans Christian Magaard som korleder, var i 2003, hvor turen gik til Sverige, Estland og Letland.


I 2004  afholdte Christianskirkens Drenge- & Mandskor en korweekend sammen med Treenighedskirkens Drengekor fra Esbjerg i Christianskirken. Til korweekenden var Stephen Cleobury, som til daglig er korleder for det verdensberømte   Choir of Kings College i Cambridge, dirigent.


I 2006 kunne Christianskirkens Drenge- & Mandskor fejre sit 40 års jubilæum. Festlighederne foregik over en weekend i april, hvor der blev afholdt jubilæumskoncert, festmiddag, reception og festgudstjeneste. Til jubilæet deltog korets nuværende og tidligere medlemmer, Poul Skjølstrup Larsen og Hans Christian Magaard samt flere forskellige musikere.


Christianskirkens Drenge- & Mandskor  havde den store ære at synge for HM Dronning Margrethe II og HKH Henrik i en fyldt Christianskirke d. 30. december 2007. Det skete i forbindelse ved indvielsen af Bjørn Nørgaards moasikker og alterprojekt "Du skal elske din fjende".


I 2008 takkede Hans Christian Magaard af som korleder for Christianskirkens Drenge- & Mandskor. Han blev efterfulgt af Hedvig Dobias. Hans Christian fortsatte dog som organistassistent i Christianskirken.


I maj 2009 kunne to af korets medlemmer Kristian Høberg og Thomas Eriksen fejre deres 25 års jubilæum som korsangere i Christianskirkens Drenge- & Mandskor.


Den første koncertturné, med Hedvig Dobias som korleder, gik til Skt. Petersborg i Rusland i 2009. Koret sang bl.a. i den smukke  Petri Kirke og i den ligeså smukke Smolnyj Katedral.


Christianskirkens Drenge- & Mandskor havde også i 2009 fået den meget spændende og krævende opgave at lave 5 udsendelser til DR-kirken. Disse udsendelser blev vist på DR1 i december 2009.


I december 2011 deltog Christianskirkens Drenge- & Mandskor i samarbejde med Syngedrengene fra Assens i to Messias-koncerter i hhv. Christianskirken og i Vor Frue Kirke i Assens. Koncerterne høstede efterfølgende store roser af tilhørere, som bl.a. berettede om, at det var de bedste Messias-opførelser de nogensinde havde hørt i Danmark.


Händels Messias blev også opført i 2014. Denne gang  af Christianskirkens Drenge- & Mandskor alene. Mange mener, at det er den bedste Messias-opførelse koret nogensinde har lavet på egen hånd.


December 2014 bød desuden på 3 radiooptagelser til Danmarks Radio. De 3 optagelser foregik i juledagene og blev sendt direkte ud på DR P2.


Korets koncertturné i 2015 gik til Rom, hvor koret havde den kæmpe ære at synge til messe i Peterskirken i Vatikanet samt til en messe i San Giovanni in Latertano. Efterfølgende blev koret inviteret til en ny tur til Rom, hvor koret skal deltage i en audiens med Paven på Peterspladsen.


I april 2016 kunne Christianskirkens Drenge- & Mandskor fejre sit 50 års jubilæum. Jubilæumsweekenden foregik i starten af april, med over 90 deltagere (nuværende og gamle kormedlemmer, organister, korledere, musikere og særligt indbudte). Der blev afholdt en jubilæumskoncert og festmiddag lørdag samt festgudstjeneste og reception søndag.


Jubilæumskoncerten blev samtidig også en afskedskoncert for korleder Hedvig Dobias, som har valgt at søge nye udfordringer i Sankt Nicolai Kirke i Kolding.


Hans Esbjerg Christensen bliver ansat som organist ved Christianskirken pr. 1. november 2016. Samtidig ansættes Theis Lyng Reinvang som ny korleder for Christianskirkens Drenge- & Mandskor pr. 1. december 2016.


Korets koncertturné i 2017 gik til Dresden og Leipzig i det østlige Tyskland. Koret sang til 2 koncerter i hhv. Martin Luther Kirche og Weinbergkirche i Dresden.


I januar 2018 deltog Christianskirkens Drenge- & Mandskor i 4 optagelser til DR-kirken. Optagelserne fandt sted i Christianskirken i Fredericia og blev vist i marts 2018 på DR1.


Inden koncertturnéen måtte vi desværre sige farvel til Theis Lyng Reinvang og derefter blev Niels Nørgaard ansat som ny korleder for Christianskirkens Drenge- & Mandskor, og tog med til London istedet.


Korrets koncertturné i 2019 gik til London, Englands hovedstad. Koret sang desværre ingen koncerter, dog deltog vi til en evensong sammen med et lokalt kor. Derudover kom vi forbi Cambridge, hvortil vi fik en rundvisning af byen og derefter overværede vi en evensong inde i King's Chapel.


I 2020 og 2021 måtte vi desværre igennem en svær periode med corona. Derudover det måtte vi sige farvel til Niels Nørgaard. 

Sommeren 2021, blev Erik Knudsen ansat som ny korleder for Christianskirkens Drenge- & Mandskor. 

 

Copyright © 2022 Christianskirkens Drenge- & Mandskor