Rom 2015

Korturné til Rom 2015

- Af Thomas Eriksen


Klokken var kun lige 6.00 om morgenen, fredag d. 9. oktober 2015, da vi skulle mødes ved Christianskirken. 41 mere eller mindre friske deltagere glædede sig til turen til Rom. De sidste 7 deltagere sluttede sig til os enten i København eller i Rom. Kl. 6.30 kørte bussen så mod Kastrup, hvorfra vi skulle flyve til Rom. Vi landede i Rom kl. 14.00, og derefter tog vi ud til vores hotel. Vi havde bestilt en bus hjemmefra, og vi havde også lejet en bil, som så kunne transportere vores blå kapper, når vi skulle til koncerter rundt i Rom. Det viste sig at være en rigtig god idé med bilen, for 3 af vores deltagere måtte en omvej via Luxembourg for at komme til Rom. Vores fly var simpelthen overbooket, så Kirsten, Ninna og Gitte gik med til at tage et andet fly. Derfor kunne vi bruge bilen til at hente dem i lufthavnen i Rom, da de ankom i løbet af aftenen. Resten af aftenen blev brugt til afslapning og hygge i hinandens selskab.


 

Lørdag d. 10. oktober startede med morgenmad og derefter korprøve i ca. 2 timer. Derefter stod den på afslapning og frokost inden vi gik i gang med en ny korprøve, som varede 1½ time. Korprøverne foregik på vores hotel, hvor vi havde de optimale forhold til at øve. Da korprøven var færdig, tog de fleste ind til Rom med lokalbussen. Vi havde hjemmefra placeret deltagerne i forskellige familier, så de yngste drenge var i familie med nogle voksne. De voksne havde så ansvaret for, at de små ikke blev væk. De lidt ældre fra koret var placeret i samme familie og gik sammen. Vejret var ikke særlig godt den lørdag. Faktisk regnede det kraftigt hele dagen, så da de forskellige familier havde fået aftensmad og tiramisu til dessert, så gik det tilbage mod hotellet. De fleste var drivvåde, men på trods af det, så var humøret højt hos alle.


 

Endelig kom vi til søndag d. 11. oktober, hvor koret skulle medvirke til deres første koncert. Eller det vil sige at det faktisk var en katolsk messe, som koret deltog i. Det foregik i San Giovanni in Laterano, der er bispedømmet Roms Domkirke og dermed Pavens sæde. Kirken er dermed en del af Vatikanstaten og den katolske kirkes fornemste Domkirke. Messen, som koret deltog i, startede kl. 12.30, og vi kørte med turistbus ind til kirken, som ligger 1 km sydøst for Colosseum. Inden vi ankom til kirken gjorde vi et stop ved Piazza Giuseppe Garibaldi, hvor man har den mest fantastiske udsigt over Rom og de omkringliggende bjerge. Tilbage til messen i Laterano, som gik rigtig godt. Det var en stor oplevelse for koret at deltage og efter messen blev der da også klappet af korets indsats.


Kirkens biskop insisterede på at blive fotograferet sammen med koret, så det var et lille sjovt indslag. Efter messen tog de forskellige familier rundt på egen hånd i Rom, inden vi var tilbage på hotellet igen først på aftenen. Inden da spiste folk i deres respektive familier rundt omkring i Rom. Og der var flere, som fik tiramisu til dessert.


Ingen af os kan vist lægge skjul på, at mandag d. 12. oktober var den store dag for os i Rom. Det var dagen, hvor vi skulle deltage i en messe i Peterskirken. Vi startede dog med en korprøve på hotellet i ca. 1½ time. Derefter gik turen så ind til Vatikanet og Peterskirken. Alle glædede sig til at synge i Peterskirken, som er verdens største kristne kirke. Efter sikkerhedstjekket kom vi endelig ind i den enorme kirke. Koret stillede op til opvarmning ude i venstre side af Peterskirken. Og samtidig med at vi varmede vores stemmer op, så samledes der flere og flere rundt om koret. Man følte sig næsten som en seværdighed midt inde i Peterskirken. Da vi så var færdige med opvarmningen, kom 2-3 vagter gående. De ville smide os ud af Peterskirken, fordi vi havde forstyrret freden i kirken. Man da vi fik fortalt dem, at vi skulle deltage i messen i kirken, så var vi lige pludselig mere end velkommen, og de skulle nok vise os hvor vi skulle gå hen. Selve messen var en kæmpe oplevelse at deltage i. Og det er måske den bedste og mest disciplinerede indsats, som koret nogensinde har ydet.


Efter messen skulle koret fotograferes inde i kirken og ude foran kirken, med Peterspladsen i baggrunden. Men dagens program var endnu ikke forbi. For næste opgave var en koncert i Det danske Kulturinstitut. Den koncert startede kl. 20.30, så der var heldigvis lidt tid til at komme ud til instituttet og indtage vores aftensmad. Der var desværre ikke meget tiramisu den aften. Til gengæld var det en meget afslappet koncert, set i forhold til den store oplevelse i Peterskirken, men ikke desto mindre formåede koret igen at give koncertgængerne en stor oplevelse. Den danske ambassadør kom og hørte koncerten. Og flere af de danske koncertgængere blev rørte, da koret sang ”I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme”. Efter en lang men også en oplevelsesrig dag, gik turen tilbage til hotellet, hvor dagen blev skyllet ned med et godt glas rødvin og nogle gode øl. Det blev et minde for livet for både kordrengene og forældrene.


 

Skuldrene var sænket og humøret var afslappet. Det var dagen derpå. Det var tirsdag d. 13. oktober. Messen i Peterskirken var overstået og roserne haglede ind over koret, også fra Vatikanet. Men nu skulle der opleves. Og de første seværdigheder, som vi skulle se, var Colosseum og Forum Romano. Colosseum er Roms varetegn, så det skal man se, når man er i den fantastiske by. Vi blev hentet af en turistbus på hotellet og var ude ved Colosseum kl. 9.30. Da alle havde fået billetter, så blev man ”sluppet løs” i familierne.


Billetten gjaldt til både Colosseum og til Forum Romano, som ligger lige over for Colosseum. Begge attraktioner er et besøg værd og vi fik flere timer til at gå, specielt inde i Forum Romano.


Da folk havde set det de ville se, så tog nogen ind til centrum af Rom, mens andre tog på en udflugt til Katakomberne, lidt syd for byen. Det var en tur, som Ninna havde arrangeret sammen med en dansk guide. Det var en stor oplevelse at se Katakomberne. Efter aftensmad + tiramisu til dessert i Rom var der igen samling og hygge på hotellet. Det var rigtig lunt i Rom om aftenen, så vi sad udenfor og nød hinandens selskab og god vin og øl. Det med vinen og øllet var vi efterhånden blevet rigtig gode til at nyde.


Onsdag d. 14. oktober skulle vi tidligt op, da turen gik til Napoli med tog. Vi skulle ned og se både Pompeji og vulkanen Vesuvio. Så kl. 8.45 afgik toget fra Stazione Termini i Rom. 1 time og 10 minutter senere ankom vi til Napoli. Det kunne lade sig gøre, fordi vi kørte med hurtigtog, som nærmede sig 300 km/t. Vejret viste sig fra sin bedste side, og temperaturen var tæt på 25 grader. Alle synes det have været en stor oplevelse at gå rundt i den gamle ruinby, som Pompeji jo er. Om eftermiddagen tog de fleste op for at se den vulkan, som var skyld i Pompejis udslettelse i år 79 e.Kr. Nemlig vulkanen Vesuvio. De øvrige tog tilbage til Napoli for at se på byen. Vesuvio var en fantastisk oplevelse og udsigten fra vulkanen er imponerende. Til gengæld er vejen op til vulkanen noget af det værste man kan køre på. Efter vi havde set Pompeji og Vesuvio, gik turen ind mod Napoli, hvor der lige var tid til at spise aftensmad i en café, som serverede pizza og lasagne. Nogle valgte desuden også at spise tiramisu til dessert. Derefter gik turen tilbage til Rom med tog, hvor vi ankom rimelig trætte kl. 20.45.


 

Torsdag d. 15. oktober var den sidste hele dag i Rom, og den var på egen hånd i de inddelte familier. Dog var der 26 deltagere, som havde ønsket at se Vatikanmuseet. Og til dem havde vi bestilt billetter hjemmefra, så de kunne undgå flere timers kø. Det havde været en stor oplevelse for de deltagende. Andre valgte at besøge nogle af Roms ølbutikker og ølbarer, som er vældig populære i ølverdenen. Og andre valgte at se de seværdigheder, som vi ikke nåede de andre dage. Men om aftenen var der fællesspisning på et pizzeria i hjertet af Rom. Vi havde bestilt bord til 48 gæster i forvejen og havde også bestilt maden på forhånd. Man kunne vælge mellem pizza, pastaretter og lasagne, og det var vældig populært hos specielt kordrengene. Og så var der selvfølgelig tiramisu til dessert til alle. Aftenen sluttede af med hygge på hotellet. Og der blev ganske vist også drukket lidt rødvin og lidt godt øl.


Alting har en ende, og det havde vores tur til Rom også. Kl. 11 forlod vi hotellet for at tage ud til Lufthavnen i Rom. Der var lidt tid til at spise frokost inden vi kl. 14.50 fløj tilbage til København. Kl. 17.25 landede vi i Kastrup. Vi erfarede hurtigt, at vejret var noget andet end i Rom, og vi kom hjem til 10 grader og regnvejr. Så det var lidt af en kold fornøjelse. Egeskov Turistfart holdte og ventede på os, og vi havde knap nok forladt lufthavnen før vi fik overtalt chaufføren til at holde ind ved McDonald’s ved Solrød. Der indtog vi så vores aftensmad og kl. 21.45 ankom vi til Christianskirken. Der var rigtig mange forældre som stod klar til at tage imod os. Der var masser af gensynsglæde men det var også vemodigt at tage afsked med så mange dejlige mennesker efter en så dejlig tur til Rom. Alle var enige om, at det havde været en fantastisk og oplevelsesrig tur, og alle var klar til at tage med på den næste kortur. Og det bliver spændende, at se hvor den går hen.


Vi kan nu skrive Peterskirken på vores visitkort, som en af de kirker Christianskirkens Drenge- & Mandskor har sunget i. Det er der ikke ret mange, som får lov til. Så vi er rigtig stolte over, at vi fik den fantastiske mulighed for det. Og vi skal heller ikke glemme alle de gange vi fik tiramisu til dessert. De er faktisk rigtig gode i Italien.

Copyright © 2022 Christianskirkens Drenge- & Mandskor